Σε απεργιακή κινητοποίηση οι εκπαιδευτικοί στις 15 Σεπτεμβρίου
Απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί, καλώντας σε συμμετοχή τα μέλη τους.
Η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΟΙΕΛΕ προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
«Το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς μας, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Μεταξύ άλλων, ζητούν «άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς, άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία, εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών και κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21, που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης με νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς: Μονιμότητα και σταθερότητα αντί αβεβαιότητας
Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς των τελευταίων ετών
Εκπαιδευτικοί: Προσλήψεις 31.846 αναπληρωτών - Πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία
ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
00:30
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52
Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο με παράσυρση πεζής
23:40