ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - Διατάχθηκε ΕΔΕ

Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - Διατάχθηκε ΕΔΕ
Ο αστυνομικός αναμένεται την Τρίτη να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός, που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με σύλληψη αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grTimes.gr πρόκειται για έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο Τρίτη (6/12) αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, ο ανήλικος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό που τον καταδίωκε κι ενώ έκανε ελιγμό με το όχημα δέχτηκε από πίσω έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο άνδρας της ΕΛΑΣ που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για να ακινητοποιήσει το όχημα.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού, περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού έβαλε καύσιμα έφυγε δίχως να πληρώσει.

Αμέσως έγινε καταγγελία στην αστυνομία και το όχημα εντοπίστηκε από το περιπολικό στη Συμμαχική Οδό. Μετά από καταδίωξη ο οδηγός του ΙΧ αφού δεν σταμάτησε την πορεία του στα σήματα των αστυνομικών, επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και στην προσπάθειά του αυτή προσέκρουσε σε τοίχο.

Ο 16χρονος Ρομά, φέρεται να δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ