ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι προσαγωγές για τα επεισόδια

Θεσσαλονίκη: Έξι προσαγωγές για τα επεισόδια
Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον πυροβολισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό Eurokinissi/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε έξι προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ομάδα ατόμων Ρομά, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, πυρπόλησε κάδους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, διαμαρτυρόμενοι για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου ομόφυλού τους από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η αστυνομία τους επιτηρούσε από απόσταση για να μην προκληθούν νέα επεισόδια.

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν στις εννιά το βράδυ, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής με υπηρεσιακό όχημα έσβησαν τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους είχαν αναποδογυρίσει και πυρπολήσει διαδηλωτές επάνω στο οδοστρωμα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κωνσταντινουπολεως, άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά μετά τις εννιά και μισή.

Οι συγκεκριμένοι Ρομά συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου ομόφυλού τους από όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, γύρισαν ανάποδα και σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται πως ένταση σημειώθηκε και νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ ατόμων Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, άτομα Ρομά που βρίσκονται στο νοσοκομείο για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, βγήκαν από το Ιπποκράτειο και επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από αυτό.

Η ομάδα των ατόμων κινήθηκε προς τους αστυνομικούς και πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, πήραν καρέκλες και σκαμπό από παρακείμενα καταστήματα προκειμένου να τα εκσφενδονίσουν προς τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ