ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας (pics)
Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. CNN Greece

Ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18:30 οι πορείες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Χιλιάδες διαδηλωτές από διάφορους φορείς και οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι δρόμοι στο κέντρο κλείνουν σταδιακά, ενώ κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα: 4.200 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και διμοιρίες από την επαρχία, βρίσκονται επί ποδός.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους προληπτικούς ελέγχους που μπορεί να καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο. Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας, βρίσκονται σε διάφορα σημεία, του κέντρου.

16 προσαγωγές στην πρωινή πορεία

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Η Πανεπιστημίου έκλεισε και η παρουσία της αστυνομίας στους γύρω δρόμους ήταν έντονη. Μάλιστα, έγιναν προληπτικοί έλεγχοι σε σακίδια, ενώ πραγματοποιήθηκαν κάποιες προσαγωγές, περίπου 16 στον αριθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ