ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πορεία μέσα στα Εξάρχεια

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πορεία μέσα στα Εξάρχεια
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ / CNN GREECE

Μαζική πορεία στους δρόμους των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 20.00 της Τρίτης (06/12) στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στιγμιότυπο από την πορεία στα ΕξάρχειαΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ/CNN GREECE

Οι πορείες για τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18:30, με χιλιάδες διαδηλωτές από διάφορους φορείς και οργανώσεις να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές από διάφορους φορείς και οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι δρόμοι στο κέντρο κλείνουν σταδιακά, ενώ κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα: 4.200 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και διμοιρίες από την επαρχία, βρίσκονται επί ποδός.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους προληπτικούς ελέγχους που μπορεί να καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο. Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας, βρίσκονται σε διάφορα σημεία, του κέντρου.

16 προσαγωγές στην πρωινή πορεία

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Η Πανεπιστημίου έκλεισε και η παρουσία της αστυνομίας στους γύρω δρόμους ήταν έντονη. Μάλιστα, έγιναν προληπτικοί έλεγχοι σε σακίδια, ενώ πραγματοποιήθηκαν κάποιες προσαγωγές, περίπου 16 στον αριθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ