ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με το χρόνο δίνει η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση του φόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Μάχη με το χρόνο δίνει η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση του φόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Μάχη με το χρόνο έχοντας ελάχιστα στοιχεία στα χέρια τους δίνουν οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το δράστη της δολοφονίας της 69χρόνης, Ελευθερίας Αγραφιώτου, στο υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι.

Αξιωματικοί με πείρα σε εξιχνίαση δύσκολων εγκλημάτων προσπαθούν να φτιάξουν το προφίλ του δράστη και έχουν καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Όπως λένε, ο δολοφόνος βρέθηκε μέσα στο γκαράζ γιατί το είχε σχεδιάσει και δεν βρέθηκε τυχαία εκεί. Ο τρόπος δράσης του δείχνει θυμό, μανία, σκληρότητα και βία. Άρπαξε αιφνιδιάζοντας τη γυναίκα και άρχισε να τη σέρνει στο κλιμακοστάσιο. Κρατώντας την από τα πόδια τη χτυπούσε στα σκαλοπάτια και στον τοίχο πολλές φορές. Μάλιστα δεν αποκλείουν, πως προκειμένου να την κάνει να σταματήσει να καλεί σε βοήθεια να την πέταξε στον κάτω όροφο.

Οι καταθέσεις από υπαλλήλους σεκιούριτι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια να ελέγξουν ξανά για DNA της 69χρονης την περιοχή. Παράλληλα κάνουν σάρωση στις κάμερες ασφαλείας της γύρω περιοχής για να βρουν υλικό καθώς το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του σούπερ μάρκετ δεν αποθηκεύει το υλικό για πάνω από δέκα μέρες.

Στο τηλέφωνο του θύματος βρέθηκαν προσωπικές επαφές επικοινωνίας και τα πρόσωπα αυτά ήδη καταθέτουν. Υψηλόβαθμος αξιωματικός έλεγε στο CNN Greece πως έχουμε ξεκάθαρα να κάνουμε με ανθρωποκτονία με σεξουαλικό υπόβαθρο.

Ο «δράκος» του Αμαρουσίου παραμένει ύποπτος για τις αρχές οι οποίες δεν αποκλείουν να πρόκειται και για κάτι εντελώς διαφορετικό ακόμα και για πρόσωπα που σχετίζονται με το περιβάλλον της 69χρονης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ