ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συνεχίζεται η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ΑμΕΑ - Στο εδώλιο και συγγενείς

Κρήτη: Συνεχίζεται η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ΑμΕΑ - Στο εδώλιο και συγγενείς
To θύμα φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια Eurokinissi

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του 20χρονου σήμερα Γιάννη, ο οποίος φέρεται να έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, τα προηγούμενα χρόνια από τον θείο του, ιερέα στο επάγγελμα κι άλλα τρία άτομα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες Τρίτη (6/12) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με την κατάθεση του ίδιου του παθόντος.

To θύμα φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ neakriti.gr.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος, ο οποίος έχει ελαφρά νοητική υστέρηση - κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να αντιληφθεί πλήρως τις «κακές πράξεις», όπως τις αποκαλεί ο ίδιος - είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν φίλο τού πατέρα του, από τον ιερέα αδελφό τού πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από τον αδελφό τού τελευταίου που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ο νεαρός βίωνε την κακοποίηση με τη συγκατάθεση του ίδιου του πατέρα του, ο οποίος είναι και κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο 20χρονος σήμερα Γιάννης έχει αναφέρει στις καταθέσεις του: «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα», φέρεται να του έλεγαν, με σκοπό να τον τρομοκρατήσουν, όταν εκείνος τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν.

Κατηγορούμενος είναι ένας 68χρονος - σήμερα - συνταξιούχος, φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές. Εκτός από τον 68χρονο, κατηγορούμενοι για τους δύο ομαδικούς βιασμούς του Γιάννη είναι ακόμη ο 72χρονος ιερέας και εκπαιδευτικός, που είναι θείος τού Γιάννη, ένας ακόμη ιερέας 44 ετών, καθώς και ο 42χρονος αδελφός τού ιερέα που είναι ΑμεΑ. Επισημαίνεται ότι και οι πέντε αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι είναι αθώοι.

Ο 20χρονος, σήμερα ζει σε ασφαλές περιβάλλον. Όταν ήταν σε μικρή ηλικία, η μητέρα του τον εγκατέλειψε, ενώ δεχόταν βάσει του κατηγορητηρίου την απάνθρωπη συμπεριφορά του πατέρα του. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, τον χτυπούσε με τα χέρια του καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ τις φορές που δεν τον κλείδωνε στο σπίτι, τον έδιωχνε και διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ