ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμός 16χρονου: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα - Ένταση σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη

Πυροβολισμός 16χρονου: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα - Ένταση σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη
Νέα επεισόδια. Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Νέα ένταση επικρατεί στον Ασπρόπυργο με Ρομά να έχουν βάλει φωτιές κοντά στις γραμμές του Προαστιακού.

Με εντολή της Πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Άνω Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Την ίδια στιγμή, και στα Μέγαρα, στην Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο, καθώς Ρομά πέταξαν κάδους και πέτρες στο οδόστρωμα.

Ένταση και στο Αγρίνιο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το agrinionews.gr, λίγο πριν από τις 19:20 την Τετάρτη, σκηνικό έντασης στήθηκε και στο Αγρίνιο από ομάδα ατόμων Ρομά. Πυρπόλησαν κάδους, έκλεισαν την εθνική οδό, ενώ έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, σημειώθηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου. Οι Ρομά αποχώρησαν περι τις 20:00.

Στα επεισόδια συμμετείχαν 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, η οποία έσπευσε με μεγάλη δύναμη.

Στο σημείο, μάλιστα, μεταφέρθηκαν και φλέγομενοι κάδοι και λάστιχα που καίγονται ενώ κάποιοι Ρομά επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο ενάντια σε διμοιρία της Αστυνομίας.

Για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική.

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια από Ρομά στη Χαλκηδόνα – Κλειστή η Παλαιά Εθνική Οδός

Νέα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στη Χαλκηδόνα, καθώς ομάδα ατόμων Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα καίνε λάστιχα και πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και σε πολλές ακόμα μέσα και γύρω από τη Θεσσαλονίκη διαδραματίστηκαν σοβαρά επεισόδια για τον ίδιο λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ