Δέσμη προτάσεων της Ένωσης Αστυνομικών με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά
Δέσμη προτάσεων «ώστε να θωρακιστεί τόσο το αστυνομικό προσωπικό, όσο και η κοινωνία», καταθέτει η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αναφερόμενη στο προχθεσινό περιστατικό μεταξύ Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και του 16χρονου ρομά.
Σε ανακοίνωση της η Ένωση μεταξύ άλλων προτείνει, την τοποθέτηση καμερών σε αστυνομικούς που εκτελούν εξωτερικές υπηρεσίες, την προμήθεια πλεγμάτων ακινητοποίησης οχημάτων και την προσθήκη σπρέι αυτομάμυνας και συσκευών taser στον εξοπλισμό. Σύνταξη μνημονίου αστυνομικών ενεργειών σε περίπτωση καταδίωξης ύποπτου οχήματος ή οχήματος που έχει εμπλακεί σε εγκληματική πράξη και διαμόρφωση του ανάλογου νομικού πλαισίου και αύξηση των εκπαιδεύσεων για τις επιχειρησιακές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με επαναφορά, κατ’ ελάχιστο, της μια εκπαίδευσης ανά εξάμηνο, όπως ίσχυε στο παρελθόν, πριν μετατραπεί σε μια εκπαίδευση ανά έτος.
Στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών, σημειώνει ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια που θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και θα αποφανθεί για τις συνθήκες τέλεσης και τον βαθμό ευθύνης του αστυνομικού» και προσθέτει ότι «για πολλοστή φορά, ένα αστυνομικό ζήτημα μετατρέπεται σε αιτία έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και σκοπιμοτήτων».
Data centers: Οι μεγάλες επενδύσεις, η κρίσιμη διετία και οι νέοι κανόνες
09:11
Γιατί μας πόνεσε τόσο ο θάνατος του Γιωργου Μαζωνάκη - Πού οφείλεται το συλλογικό τραύμα
09:00
Παπαθανάσης: «Οι ανακοινώσεις Moody's και Scope Ratings αποτελούν διεθνή αναγνώριση»
08:55
Ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
08:51