ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο Μενίδι: Ρομά πυρπόλησαν λεωφορείο - Επεισόδια σε Ασπρόπυργο, Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη

Ένταση στο Μενίδι: Ρομά πυρπόλησαν λεωφορείο - Επεισόδια σε Ασπρόπυργο, Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη
Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο. Facebook

Επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης (7/12) στο Μενίδι με ομάδα Ρομά να πυρπολεί ένα αστικό λεωφορείο.

Τελειωμό δεν έχουν οι αντιδράσεις από ομάδες Ρομά σε όλη την Ελλάδα. Το βράδυ της Τετάρτης (7/12) σε ένα ακόμα ακραία περιστατικό, ομάδα Ρομά έβαλε φωτιά σε ένα αστικό λεωφορείο στο Μενίδι.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα και εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον τους. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Πυρά κατά πυροσβεστικού οχήματος στο Αιγάλεω

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, στην περιφερειακή Αιγάλεω, δέχτηκε πυρά (σκάγια) και υποχώρησε.

Ευτυχώς, από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες.

Φωτιά σε κατάστημα στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, περίπου στις 9 το βράδυ, διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Όπως έγινε γνωστό πριν απο λίγο απο την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα, στα Άνω Λιόσια, νεαροί Ρομά πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, στην διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, Ρομά έκαψαν ολοσχερώς ένα αστικό λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Άνοιξε η Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, επεισόδια σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη

Σε νέο αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν Ρομά το βράδυ της Τετάρτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου - Ένταση σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα το απόγευμα, νέα ένταση επικράτησε στον Ασπρόπυργο με Ρομά να έχουν βάλει φωτιές κοντά στις γραμμές του Προαστιακού.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το 39 χιλιόμετρο έως το 42 χιλιόμετρο, λόγω διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. οι Ρομά είχαν πετάξει διάφορα αντικείμενα στο οδόστρωμα κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους και χρειάστηκε ειδικό συνεργείο καθαρισμού για να τα απομακρύνει.

Στον Ασπρόπυργο ομάδες Ρομά, σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλαν φωτιές κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Με εντολή της Πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Άνω Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Την ίδια στιγμή, και στα Μέγαρα, στην Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο, καθώς Ρομά πέταξαν κάδους και πέτρες στο οδόστρωμα.

Ένταση και στο Αγρίνιο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το agrinionews.gr, λίγο πριν από τις 19:20 την Τετάρτη, σκηνικό έντασης στήθηκε και στο Αγρίνιο από ομάδα ατόμων Ρομά. Πυρπόλησαν κάδους, έκλεισαν την εθνική οδό, ενώ έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, σημειώθηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου. Οι Ρομά αποχώρησαν περί τις 20:00.

Στα επεισόδια συμμετείχαν 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, η οποία έσπευσε με μεγάλη δύναμη.

Στο σημείο, μάλιστα, μεταφέρθηκαν και φλέγομενοι κάδοι και λάστιχα που καίγονται ενώ κάποιοι Ρομά επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο ενάντια σε διμοιρία της Αστυνομίας.

Για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ