ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί Ρομά κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο - Ένταση σε Μέγαρα και Κορυδαλλό

Πυροβολισμοί Ρομά κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο - Ένταση σε Μέγαρα και Κορυδαλλό
Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο, στην οδό Διυλιστηρίων, στα σύνορα με τη Φυλή EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα, με φόντο το σοβαρό τραυματισμό 16χρονου στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στην λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και στα σύνορα με τη Φυλή το βράδυ της Πέμπτης, καθώς κλιμακώνονται για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο τα επεισόδια σε διάφορα σημεία της χώρας και κυρίως στη δυτική Αττική.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδες Ρομά, ακολούθησαν πυροβολισμοί από κυνηγετικά όπλα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Παράλληλα, νέα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 21:00 στα Μέγαρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξέσπασαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου στο 40ο χιλιόμετρο, όπου ομάδες Ρομά πετάνε πέτρες.

Η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων

1) Στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνου (Bόρειος παράδρομος N.E.O.A.K) από το 39ο έως το 42 χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων

2) Στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου έως τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ένταση νωρίτερα και στον Κορυδαλλό

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 18:30, νεαρά άτομα δημιούργησαν πύρινα οδοφράγματα στην περιοχή Μικρό Σχιστό, του Κορυδαλλού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στην οδό Ποταμού από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου έως τη Δερβενακίων και στα δύο ρεύματα.

Οι νεαροί απέκλεισαν δρόμο και καίνε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές στη Δυτική Αττική

Εν τω μεταξύ, επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, 'Ανω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας, λόγω του πυροβολισμού 16χρονου από αστυνομικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ' οίκον έρευνες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ