ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική: Νέα βίντεο από τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά

Δυτική Αττική: Νέα βίντεο από τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά
Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής Αλέξανδρος Γαστεράτος / CNN Greece

Παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή (09/12) σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Αττική, με τους αστυνομικούς να κάνουν σαρωτικούς ελέγχους ακόμη και σε αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς στο Ζεφύρι, το Μενίδι, τον Ασπρόπυργο και τα Άνω Λιόσια.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και έχουν γίνει προσαγωγές.

7 συλλήψεις κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη (08/12) η αστυνομία πραγματοποίησε αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

Έγιναν έρευνες σε 25 σπίτια, με την αστυνομία να προχωρά σε 7 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Έγιναν ακόμη 4 προσαγωγές.

Η επιχείρηση είναι συνέχεια χθεσινής αντίστοιχης, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας, λόγω του πυροβολισμού 16χρονου από αστυνομικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούσαν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ' οίκον έρευνες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ