ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννης: Ήταν χρέος μας και μια πράξη αγάπης και σεβασμού απέναντι στο δύσκολο έργο της Φλόγας

Μπακογιάννης: Ήταν χρέος μας και μια πράξη αγάπης και σεβασμού απέναντι στο δύσκολο έργο της Φλόγας
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, φωταγώγησε μαζί με τα παιδιά το ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που είχε στηθεί πάνω στον πεζόδρομο

Στον νέο, όμορφο πεζόδρομο της οδού Αιγίου στο Γουδή, που η κατασκευή του αποτελούσε -για πολλά χρόνια- αίτημα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», στήθηκε χθες το απόγευμα, το σκηνικό μιας λαμπερής χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, στην οποία πρωταγωνιστές ήταν τα ίδια τα παιδιά της Φλόγας και οι οικογένειές τους.

Λίγες μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο είχε αποτελέσει προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη προκειμένου να λυθεί το χρόνιο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών και των γονιών τους που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Συλλόγου επί της οδού Αιγίου, τα μέλη της Φλόγας διοργάνωσαν μία ξεχωριστή εκδήλωση με επίτιμο προσκεκλημένο τον κ. Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, φωταγώγησε μαζί με τα παιδιά το ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που είχε στηθεί πάνω στον πεζόδρομο, ενώ τη γιορτινή ατμόσφαιρα συμπλήρωσε η μουσική, τα μπαλόνια και τα παιχνίδια τα οποία προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και την Αντιδήμαρχο, Κατερίνα Γκαγκάκη.

Τα παιδιά της Φλόγας και οι γονείς τους βρέθηκαν όλοι μαζί στον ολοκαίνουργιο, σύγχρονο πεζόδρομο, που πλέον συνδέει με ασφάλεια όλες τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, μετά την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στο αίτημα της διοίκησης του Συλλόγου να πεζοδρομήσει το σημείο, που -μέχρι πρότινος- αποτελούσε επικίνδυνο πέρασμα για παιδιά και γονείς.

«Απόψε, είναι μία πολύ όμορφη στιγμή για όλους εμάς στον Δήμο Αθηναίων, αλλά κυρίως για τα παιδιά της Φλόγας και τις οικογένειές τους που φιλοξενούνται στους ξενώνες. Οι χριστουγεννιάτικες ευχές μας, φέτος, δεν περιορίζονται σε λίγες γραμμές μέσα σε κάρτα, αλλά γίνονται μία αληθινή πράξη αγάπης και υποστήριξης. Αυτός ο πεζόδρομος υπήρξε μία ηθική δέσμευση την οποία αναλάβαμε να υλοποιήσουμε ως ελάχιστη συνεισφορά στο δύσκολο έργο των ανθρώπων του Συλλόγου που αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες στα φιλοξενούμενα παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους. Η ανεμπόδιστη και κυρίως ασφαλής πρόσβαση των παιδιών της Φλόγας στους ξενώνες, είναι πλέον γεγονός και χαιρόμαστε που, απόψε, βλέπουμε πολλά πρόσωπα να λάμπουν από χαρά. Μοναδική μας ευχή τώρα, είναι υγεία για όλους», τόνισε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Αυτό το έργο δεν χρειαζόταν χρήματα για να γίνει. Αυτό το έργο χρειαζόταν ψυχή,» ανέφερε η πρόεδρος της Φλόγας, κ. Μαρία Τρυφωνίδη, για να προσθέσει: «Για πολλά χρόνια το προσπαθούσαμε, παρακαλούσαμε τον έναν, τον άλλον, ξανά και ξανά, τους λέγαμε ότι εδώ έχουμε παιδιά που έχουν δικαίωμα να βγουν λίγο έξω. Τα παιδιά αυτά είναι ταλαιπωρημένα. ….Ξέρω ότι πέρασε πολλές δυσκολίες όλη αυτή η διαδικασια και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο» κατέληξε φανερά συγκινημένη η κ. Τρυφωνίδη.

Τι περιλαμβάνει το έργο της πεζοδρόμησης

Μετά τις παρεμβάσεις -που υλοποίησε η τεχνική διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Αστικών και Κτιριακών Υποδομών, Βασίλη Αξιώτη, η επιφάνεια της οδού Αιγίου πεζοδρομήθηκε με νέα, φιλικά προς το περιβάλλον, υλικά, ενώ πάνω στον πεζόδρομο τοποθετήθηκαν χτιστά παγκάκια με παρτέρια από ανθοφόρα φυτά. Επιπλέον, αυξήθηκε η χαμηλή φύτευση και φυτεύτηκαν νέα, ανθοφόρα δέντρα.

Με το νέο έργο, ο κοινόχρηστος χώρος -πλην της λωρίδας έκτακτης ανάγκης- μπορεί πλέον να φιλοξενήσει υπαίθρια παιχνίδια όπως σκάκι, τρίλιζα, ντάμα, λαβύρινθο κ.ά. Τέλος, στο σημείο, ενισχύθηκε και ο υφιστάμενος φωτισμός με την τοποθέτηση έξι φωτιστικών τύπου LED.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ