ΕΛΛΑΔΑ

Γρίπη: Αδειάζουν τα σχολεία από την έξαρση των ιώσεων

Γρίπη: Αδειάζουν τα σχολεία από την έξαρση των ιώσεων
Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία αλλά και τα ιατρεία ασφυκτιούν ενώ στην ατμόσφαιρα εμφανίζονται ταυτόχρονα τέσσερις και πέντε ιοί ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Γονείς σε απόγνωση! Οι ιώσεις σαρώνουν το τελευταίο διάστημα και εντίνεται και το πρόβλημα των απουσιών των μαθητών στα σχολεία! Η έξαρση της γρίπης Α στα παιδιά και η ευρεία διασπορά της, αδειάζει κυριολεκτικά τις σχολικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα, τον φετινό χειμώνα καταγράφεται ραγδαία έξαρση στις ιώσεις που πλήττουν τα παιδιά. Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται εφιαλτικοί, ενώ την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία αλλά και τα ιατρεία ασφυκτιούν ενώ στην ατμόσφαιρα εμφανίζονται ταυτόχρονα τέσσερις και πέντε ιοί.

Πού ευθύνεται η έξαρση των ιώσεων και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς; Η παιδίατρος Εβελίνα Ευσταθίου, μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, τόνισε πως: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτό το ζούμε εμείς οι παιδίατροι καθημερινά γιατί μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά που είναι άρρωστα είτε στα ιατρεία, είτε στα νοσοκομεία, είτε στo σπίτι τους. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μία αύξηση 20%, ανά εβδομάδα, της νοσηρότητας και σιγά - σιγά φαίνεται ότι επικρατεί περισσότερο η γρίπη τύπου Α.

Αναφερόμενη στο πού ευθύνεται η έξαρση των ιώσεων, η παιδίατρος εξηγεί πως «το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά έζησαν σε αποστειρωμένο περιβάλλον με τις μάσκες, την προσωπική υγιεινή και την καραντίνα παίζει το ρόλο του. Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ήταν έτοιμο με αντισώματα, όμως παράλληλα καθώς δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί τέτοια μεγάλη έξαρση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ