ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση μεταξύ λιμενεργατών και δυνάμεων των ΜΑΤ

Ένταση μεταξύ λιμενεργατών και δυνάμεων των ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε νωρίτερα μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και λιμενεργατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι λιμεργάτες αποφάσισαν την Κυριακή τη συνέχιση των 48 επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη, απέναντι στο «ξεπούλημα των λιμανιών».

Με κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, ζητούν κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

final

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, «η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας».

«Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στους ΟΛΠ και ΟΛΘ», συνεχίζουν.

final 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ