ΕΛΛΑΔΑ

Δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Μια μεγάλη δράση κυρίως για μικρούς αλλά και για μεγάλους επιφύλασσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Εθελοντές και στελέχη του ΕΕΣ βρέθηκαν εκεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και πραγματοποίησαν μια πολύπλευρη δράση με χορό, ζωγραφική, παιχνίδια και πολλά άλλα.

Σε εορταστικό κλίμα και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. και υποστηρίχθηκε από τους Εθελοντές Ειδικότητας Κοινωνικής Πρόνοιας. Η δράση είχε σαν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, για τη χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού και τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων για μια υποστηρικτική για το παιδί κοινωνία.

Τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά με χειροποίητες κατασκευές και διαδραστικά παιχνίδια με την υποστήριξη της ομάδας των Εμψυχωτών των εθελοντών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ευχετήριες κάρτες που δημιούργησαν. Παράλληλα, οι εθελοντές μοίρασαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δώρα στα παιδιά. Η δράση του Ε.Ε.Σ. πλαισιώθηκε από Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. προσέφεραν αναψυκτικά και εδέσματα στο κόσμο.

Ταυτόχρονα, έγινε ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις κοινωνικής παρέμβασης του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παιδική προστασία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Η μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. συντονίστηκε από κοινωνικούς λειτουργούς του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντές Ειδικότητας Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/child-maltreatment) σχεδόν 300 εκ. παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 4 ετών έχουν υποστεί κάποιο είδος σωματικής ή ψυχολογικής βίας ή τιμωρίας. Την ίδια ώρα εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο ζουν σε άθλιες συνθήκες, κακοποιούνται σεξουαλικά και εξαναγκάζονται σε παιδική εργασία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ Αντώνης Αυγερινός, «μπορεί να έχουν υπογραφεί δεκάδες διεθνή κείμενα αλλά εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από φτώχεια, πεθαίνουν σε πολέμους και από ασθένειες. Δυστυχώς οι αριθμοί είναι καταπέλτης στη συνείδησή μας. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τις κυβερνήσεις, να πιέσουμε τους πολιτικούς, ώστε όλα τα παιδιά όλου του κόσμου, να έχουν ένα καλύτερο μέλλον».

Ο ΕΕΣ με συνεχείς δράσεις ενημέρωσης επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τόσο το κοινό όσο και τους αρμόδιους για τα αποκαρδιωτικά στατιστικά που αναφέρονται στην παιδική κακοποίηση αλλά και να δημιουργήσει ένα αισιόδοξο πλαίσιο που θα οδηγήσει στην υιοθέτηση πολιτικών προστασίας των παιδιών, κάτι που μας αφορά όλους και όλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ