ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη αστυνομικού Ηλιούπολης: «Η 19χρονη μου είπε ότι την έχει φυλακισμένη»

Δίκη αστυνομικού Ηλιούπολης: «Η 19χρονη μου είπε ότι την έχει φυλακισμένη»
Η κατάθεση της σερβιτόρας που βοήθησε την 19χρονη να δραπετεύσει INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Με την κατάθεση της σερβιτόρας, η οποία βοήθησε τη 19χρονη καταγγέλλουσα να «δραπετεύσει» από το διαμέρισμα του 40χρονου αστυνομικού στην Ηλιούπολη, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη βίαζε και την εξέδιδε, συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Η μάρτυρας καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υποστήριξε πως είχε δει τη 19χρονη με «πρησμένο πρόσωπο» σε σημείο «που δεν την αναγνώρισα, και κατάλαβα ότι κάτι τρέχει...», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα την ημέρα που η καταγγέλλουσα της ζήτησε βοήθεια, τόνισε:

«Πήγαινα για δουλειά, την είδα με πρησμένο μάτι και πρησμένα χείλη, την έβαλα στη γωνία και τη ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια. Βούρκωσε, και δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Της είπα ότι αν χρειαστεί κάτι να έρθει σε μένα. Ήρθε μετά από λίγη ώρα μέσα στα κλάματα, βγήκα έξω, την κράτησα στα χέρια μου και μου είπε ότι δεν είναι καλά, ότι την κρατάει παρά τη θέλησή της, ότι το έχει σκάσει, φοβάται και δεν ξέρει τι να κάνει. Ζητούσε τη μητέρα της, έκλαιγε και φοβόταν».

Η ίδια πρόσθεσε ότι αρχικά καθόταν με την καταγγέλλουσα έξω από την καφετέρια αλλά όταν είδαν ότι ο κατηγορούμενος είχε βγει και την έψαχνε κατέφυγαν σε μία αποθήκη του μαγαζιού, απ' όπου και κάλεσε τον Σύλλογο Κακοποιημένων Γυναικών και την αστυνομία. «Είχε βγει ο κατηγορούμενος και την έψαχνε. Είδα να εξέχει κάτι στη μέση του και κατάλαβα ότι είναι όπλο γιατί είναι αστυνομικός».

Πρόεδρος: Σας είπε κάτι για το πως ζούσε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι την εκδίδει, την κρατάει παρά τη θέλησή της, και ότι φοβάται. Μου είπε ''με έχει φυλακισμένη και με βάζει να κάνω πράγματα που δεν θέλω''. Μου είπε ότι τη βάζει να κάνει πράγματα που δεν θέλει, να κάνει σεξ με πελάτες.

Περιγράφοντας τα όσα έμαθε ότι έγιναν μετά την παραμονή των δύο τους στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων η μάρτυρας κατέθεσε: "Μετά έμαθα ότι την πήγαν στο νοσοκομείο και οι αστυνομικοί έλεγαν στους γιατρούς ότι την είχαν βγάλει από τη φυλακή για να κάνει εξετάσεις για τα τραύματα που είχε και να μην της κάνουν ερωτήσεις".

Δεύτερος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Δημήτρης Σειρηνάκης, ιδιοκτήτης εταιρίας ερωτικών ταινιών.

Το όνομα του εν λόγω μάρτυρα ενεπλάκη στη δικογραφία καθώς και οι δυο ενάγουσες (η 19χρονη και μία 25χρονη), έχουν καταγγείλει ότι έχουν "γυρίσει" τέτοιου είδους ταινίες στην εταιρία του παρά τη θέλησή τους και εξαναγκασμένες από τον 40χρονο αστυνομικό.

Ο Δημήτρης Σειρηνάκης αρνήθηκε επανειλημμένα ότι γνώριζε το οτιδήποτε περί εξαναγκασμού των δύο κοριτσιών. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο αστυνομικό πέντε χρόνια πριν όταν είχε εμφανιστεί στο γραφείο του με την 25χρονη την οποία και παρουσίασε ως σύντροφο του. Ερωτηθείς αν του έκανε εντύπωση που πήγε στο γραφείο του ένας αστυνομικός με την κοπέλα του απάντησε πως «τα ζευγάρια που έρχονται δεν είναι αυτό που φαντάζεται ο κόσμος. Στο γραφείο μου έρχονται καθηγήτριες πανεπιστημίου με τους άντρες τους, και μανάδες με τις κόρες τους».

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής, για το αν κάποιος που του «πηγαίνει συνεχώς καινούριο κόσμο» παίρνει ποσοστά, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά, αλλά είπε πως όποιος του έχει ζητήσει δανεικά τα έχει δώσει και συγκεκριμένα στον κατηγορούμενο έδωσε 500-800 ευρώ.

Ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «ηθικά και μόνο» αν δει ότι κάποια κοπέλα δεν είναι έτοιμη να γυρίσει ταινία της λέει να φύγει.

«Έχει έρθει και μάνα με παιδί που χρωστάει και της έχω δώσει λεφτά για να φύγει γιατί θα το μετάνιωνε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο σπίτι του καθένα. Με ενδιαφέρει κάποια που ήρθε εκεί να θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ερωτηθείς για το εάν έφεραν τραύματα τα κορίτσια ο μάρτυρας απάντησε πως δεν είχε δει ποτέ τίποτα που να έδειχνε κακοποίηση. «Αν όμως για μια κοπέλα υπάρχει η υπόνοια ότι κακοποιείται τότε σταματάνε τα πάντα», είπε ο μάρτυρας και αναφερόμενος στη δεύτερη ενάγουσα συμπλήρωσε «δεν είχα δει τίποτα. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι με πίεζε να κάνει περισσότερες ταινίες γιατί ήθελε περισσότερα λεφτά»

Εισαγγελέας: Αν κάποιος έρθει με μελανιά τι κάνετε;

Μάρτυρας: Αν δω άτομο χτυπημένο, θα πάρω την αστυνομία. Καταρχάς, δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να συνουσιάζεται και να έχει χτυπημένο μάτι.

Τέλος, κατέθεσε και ο αδελφός της 19χρονης, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην κακοποίηση που υπέστη η κοπέλα όσο ήταν ανήλικη από τον επίσης προφυλακισμένο πατέρα τους.

Όσον αφορά τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης τον 40χρονο αστυνομικό, ο μάρτυρας είπε πως τον είχε γνωρίσει μία φορά στο σπίτι του όπου και είχε δει την αδελφή του «κομμένη και στεναχωρημένη».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ