ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 16χρονου - Κούγιας: Ο αστυνομικός θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες

Θάνατος 16χρονου - Κούγιας: Ο αστυνομικός θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες
Ο Αλέξης Κούγιας. INTIME

Ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας και συνήγορος του αστυνομικού, που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, μίλησε στον ANT1 για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο εντολέας του μετά και το θάνατο του νεαρού.

Όπως δήλωσε, το κατηγορητήριο και μετατρέπεται σε «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» από «απόπειρα», που ήταν προηγουμένως.

Ο εντολέας του, όπως ισχυρίζεται ήταν σε «νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά». Βέβαια, «δυστυχώς», όπως υπογράμμισε, στον εν λόγω δρόμο «υπάρχουν σαμαράκια, αναπήδησε η μοτοσικλέτα και πήγε πιο ψηλά».

Υπογράμμισε, επίσης, πως ο αστυνομικός δεν ήθελε να πυροβολήσει «Ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες. Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή».

Τέλος, σχετικά με τις διαδικασίες ανέφερε «Το Δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί σήμερα. Δεν έχω δει στα 50 χρόνια, που δουλεύω τέτοια εξέλιξη. Όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτική, η υπόθεση εισάγεται προς κρίση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών εντός 5 ημερών. Υποχρεωτικά προτείνει ο εισαγγελέας, αλλά αποφασίζει το συμβούλιο. Θα έπρεπε να επιληφθεί άλλος εισαγγελέας. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε τουλάχιστον 50 εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας, που πρότεινε είναι αυτός, που διαφώνησε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ