ΕΛΛΑΔΑ

«Κομπογιαννίτης» παπάς υπόσχεται θεραπεία σε ασθένειες δια της ευλογίας

«Κομπογιαννίτης» παπάς υπόσχεται θεραπεία σε ασθένειες δια της ευλογίας
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

«Κομπογιαννίτης» και αυτόκλητος παπάς κυκλοφορεί στην Κρήτη και υποστηρίζει ότι θεραπεύει δια της ευλογίας ασθένειες.

Ο ρασοφόρος που αυτοσυστήνεται ως «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α', Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης» κάνει συνάξεις σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους όπου «σταυρώνει» τους ασθενείς για να γίνουν καλά.

Το γεγονός έχει πάρει διαστάσεις στην Κρήτη και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Μάλιστα η ημιαυτόνομη εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο αυτοαποκαλούμενος ιερέας έχει εμφανιστεί στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Κρήτης.

«....Ως έδρα του παρουσιάζει κάποιο Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής. Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και επισημαίνεται:

«Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος. Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την προσοχή των ευσεβών χριστιανών εις το συγκεκριμένο θέμα, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να εμπιστεύονται μόνο την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τις ευρισκόμενες σε κοινωνία με τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ