ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο διδάκτορας που ποδοπάτησε γατάκι

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο διδάκτορας που ποδοπάτησε γατάκι
Για τον 40χρονο διδάκτορα τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία. INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς αφέθηκε ο 40χρονος διδάκτορας- δικηγόρος ο οποίος φέρεται πως ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα νεογέννητο γατάκι, το περασμένο καλοκαίρι, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φόνο ζώου συντροφιάς.

Κατά την απολογία του ο 40χρονος - σύμφωνα με το grtimes.gr - αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και ότι είναι λανθασμένες οι σχετικές μαρτυρίες.

Από την έρευνα του τμήματος Προστασίας Ζώων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προέκυψε η ταυτοποίηση του άνδρα που καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος να πατάει με το πόδι του ένα αδέσποτο νεογέννητο γατάκι, νυχτερινές ώρες, επί της οδού Ερμού. Για τον 40χρονο διδάκτορα τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφηκε και από άλλες κάμερες παρακείμενων καταστημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατάθεση μάρτυρα που τον είδε, δια ζώσης, να περιφέρεται στο σημείο, όταν έγινε η βάναυση κακοποίηση του άτυχου ζώου. Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως εντόπισε νεκρό το γατάκι και ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Άλλες λήψεις από κάμερες, μαρτυρίες από γυναίκα που τον είδε δια ζώσης να περιφέρεται στο σημείο, άλλος μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε νεκρό το γατάκι και ότι το πέταξε στα σκουπίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ