ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Πέμπτης: Άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Καιρός Πέμπτης: Άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών Intime

Άστατος προβλέπεται αύριο Πέμπτη (14/12) ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο. 

Υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων στα βορειοδυτικά. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Νοτιάδες με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές. Σημαντικότερα θα είναι τα φαινόμενα, στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, καθώς επίσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όπου το βράδυ θα ενταθούν.

Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στη Θεσσαλία από 7 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 21-22, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως και τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες, και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το πρωί. Από τις απογευματινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ