ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στο εδώλιο εκ νέου ηλικιωμένος για ασελγείς πράξεις σε 7χρονη

Κρήτη: Στο εδώλιο εκ νέου ηλικιωμένος για ασελγείς πράξεις σε 7χρονη
Ο ηλικιωμένος κηρύχθηκε αθώος με ψήφους 5-2 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ενώ καταδικαστική ήταν η εισαγγελική πρόταση Eurokinissi

Ξανά στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει ένας 75χρονος από χωριό της Μεσσαράς, ο οποίος πρόσφατα κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για την κατηγορία των ασελγών πράξεων σε ένα 7χρονο κοριτσάκι, ωστόσο οι γονείς της, υπέβαλλαν έφεση.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η δίκη θα επαναληφθεί από μηδενική βάση και ο 75χρονος θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε μείνει στη φυλακή για περίπου πέντε μήνες (είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας) κηρύχθηκε αθώος με ψήφους 5-2 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ενώ καταδικαστική ήταν η εισαγγελική πρόταση.

Ωστόσο, οι γονείς της ανήλικης υπέβαλαν αίτηση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης που τελικά έγινε δεκτή. Δηλαδή, η δίκη θα επαναληφθεί από μηδενική βάση, με τον 75χρονο να κάθεται εκ νέου στο εδώλιο.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 7χρονης κα Μαρίνα Παναγιωτάκη, σε γραπτή δήλωση της για την υπόθεση, δήλωσε στο cretalive: «Έχω υποσχεθεί στους γονείς και στο παιδί ότι θα δώσω κάθε μάχη που απαιτείται για την ανάδειξη της αλήθειας στο Εφετείο. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς είναι ακλόνητοι φρουροί της αλήθειας καθ’ όλη τη διάρκεια του δικαστικού μας αγώνα. Η λεπτομερής αλήθεια της μικρής δεν μπορεί να υποχωρήσει στη δικαιολογία ΟΛΑ οφείλονται σε μία παρεξήγηση. Η φίμωση της αλήθειας ενός παιδιού θα οδηγήσει στη σιωπή άλλα παιδιά, θύματα παρόμοιων σεξουαλικών κακοποιήσεων».

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ