ΕΛΛΑΔΑ

Τριπλή απειλή ιώσεων στα σχολεία: «Να επανέλθει η χρήση μάσκας στα δημοτικά»

Τριπλή απειλή ιώσεων στα σχολεία: «Να επανέλθει η χρήση μάσκας στα δημοτικά»
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η διευθύντρια ΓΝΑ Γεννηματά Όλγα Οικονόμου για τις αρρώστιες που απειλούν τους μαθητές (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση των ιώσεων στα σχολεία κρούουν οι ειδικοί, προειδοποιώντας τους γονείς να φορούν μάσκα στα παιδιά τους προκειμένου να τα προστατεύσουν.

«Υπάρχει η τριπλή απειλή του Covid-19, της γρίπης και των λοιμώξεων. Και ήταν αναμενόμενο γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα πριν από το καλοκαίρι που ήμασταν όλοι με μάσκες και απομονωμένοι και κυρίως τα παιδιά που ήταν στα σπίτια ή φορούσαν μάσκα, δεν απέκτησαν την ανοσία που χρειάζεται, με αποτέλεσμα τώρα να είναι ευπρόσβλητες και σε ιούς και σε βακτήρια», τόνισε χαρακτηριστικά η Όλγα Οικονόμου, διευθύντρια του ΓΝΑ Γεννηματά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εξέφρασε την άποψη ότι η μάσκα θα πρέπει να επανέλθει στα σχολεία και κυρίως στα δημοτικά, προκειμένου να περιοριστούν οι ιώσεις.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι νοσούν από διάφορες μορφές ιώσεων, εκτός από κορωνοϊό, οι οποίες μεταδίδονται πιο εύκολα στα παιδιά και από τα παιδιά, και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετατροπής τους σε λοιμώξεις.

Η κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας: «Όταν βγήκαν οι μάσκες περιμέναμε πυρετούς και το είδαμε. Και το κακό είναι ότι κολλάει ο παππούς, η γιαγιά, οι γονείς, όλη η οικογένεια και για αυτό το λόγο θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα, δηλαδή τα παιδιά ναι μεν να φοράνε μάσκα και να προσέχουν, αλλά όχι στο βαθμό που να μειώνεται η δυνατότητα ανάπτυξης ανοσία.

Θα έπρεπε να είναι η μάσκα στα παιδιά μέσα στο σχολείο, γιατί το ένα κολλάει από το άλλο. Το στέλνεις γερό, είναι το διπλανό του άρρωστο και θα κολλήσει. Άρα καλό θα ήταν να επανέλθει η μάσκα μόνο στα σχολεία και κυρίως στο Δημοτικό. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο το παιδί έχει αποκτήσει ένα βαθμό ανοσίας και για αυτό δεν βλέπουμε τόσο λοιμώξεις. Εκεί που είναι το μεγάλο κακό και ταλαιπωρούνται οι γονείς και τα παιδάκια είναι στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία» είπε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ