ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έως τη Δευτέρα η απόφαση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά INTIME / Αρχείου

Έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και Εισαγγελέα, για να δώσει συμπληρωματική απολογία.

Έπειτα η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρόνος ήταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον 34χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 16χρονος υπέκυψε στα τραύματ΄του στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο 16χρονος είχε εγκαταλείψει βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20 ευρώ, ενώ σε σήμα της αστυνομίας, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών «έκανε συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς και προσπάθησε να εμβολίσει το όχημα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη».

Κούγιας: Ο αστυνομικός θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες

Ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας και συνήγορος του αστυνομικού, που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, μίλησε στον ANT1 για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο εντολέας του μετά και το θάνατο του νεαρού.

Όπως δήλωσε, το κατηγορητήριο και μετατρέπεται σε «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» από «απόπειρα», που ήταν προηγουμένως.

Ο εντολέας του, όπως ισχυρίζεται ήταν σε «νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά». Βέβαια, «δυστυχώς», όπως υπογράμμισε, στον εν λόγω δρόμο «υπάρχουν σαμαράκια, αναπήδησε η μοτοσικλέτα και πήγε πιο ψηλά».

Υπογράμμισε, επίσης, πως ο αστυνομικός δεν ήθελε να πυροβολήσει «Ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες. Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης