ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 16χρονου: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κώστα Φραγκούλη

Θάνατος 16χρονου: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κώστα Φραγκούλη
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 16χρονου Eurokinissi / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα οδυνηρό και πρόωρο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Ευόσμου Θεσσαλονίκης. 

Η πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του 16χρονου στον οικισμό «Αγία Σοφία» σε κλίμα οδύνης με πλήθος κόσμου να ακολουθεί για να του πει το τελευταίο αντίο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, που έπεσαν πάνω στο φέρετρο του παιδιού τους, κλαίγοντας και μη μπορώντας να πιστέψουν πως έχουν χάσει το παιδί τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά κατέληξε το πρωί της Τρίτης (13/12), έπειτα από εννέα ημέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Ο 16χρονος είχε βάλει βενζίνη στο όχημά του και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Ο 16χρονος δεν σταμάτησε στο σήμα της αστυνομίας με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξή του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 16χρονος «έκανε συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς» με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να πυροβολήσει εναντίον του.

Εν τω μεταξύ, συγγενείς και φίλοι νιώθουν θλίψη αλλά και οργή, ζητώντας δικαίωση για τον θάνατο του 16χρονου και δηλώνουν ότι επιθυμούν την προφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που άνοιξε πυρ εναντίον του.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα η απόφαση για προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ που επικαλείται δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ