ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος για Πάπα: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά των θραυσμάτων του Παρθενώνα

Ιερώνυμος για Πάπα: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά των θραυσμάτων του Παρθενώνα
Τονίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση γενναιόδωρη και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς George Vitsaras/Pool Photo via AP

Την ευγνωμοσύνη αλλά και τη συγκίνησή του για την απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να του προσφέρει τρία θραύσματα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Μουσείο του Βατικανού, εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τονίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση γενναιόδωρη και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς.

«Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία πού δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι᾿ αυτής της πρωτοβουλίας του».

Ενημερώνει ακόμη, ότι το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της προσφοράς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου

«Με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και συγκινήσεως υποδεχθήκαμε σήμερα την επισημοποίηση της βουλήσεως του φίλου Πάπα Φραγκίσκου και πολυσέβαστου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να παραδώσει στην μετριότητά μου τρία θραύσματα, προερχόμενα από τον Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται στα Μουσεία του Βατικανού.

Το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση αυτής της γενναιόδωρης πράξεως και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς.

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία πού δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι᾿ αυτής της πρωτοβουλίας του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ