ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Κυριακή (18/12) με κατά τόπους βροχοπτώσεις EUROKINISSI

Επιδείνωση του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σήμερα Κυριακή (18/12) με κατά τόπους βροχοπτώσεις σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στη χώρα, φτάνοντας στους 16 βαθμούς στα βόρεια και τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να βρέξει κατά τόπους τις βραδινές ώρες, ενώ στη Θεσσαλονίκη πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή (18/12)

Αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που από τις πρωινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία την κεντρική θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στη Θεσσαλία και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και από αργά το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από τις απογευματινές ώρες, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και τη νύχτα στα βόρεια θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και τις απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ