ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Ποιοι θα έχουν έκπτωση 15% στο λογαριασμό

ΔΕΗ: Ποιοι θα έχουν έκπτωση 15% στο λογαριασμό
EUROKINISSI/ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τους συνεπείς πελάτες που πληρώνουν τους τρέχοντες λογαριασμούς τους καθώς και όσους τηρούν τους διακανονισμούς στους οποίους έχουν προχωρήσει αφορά η μείωση της τάξης 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Τις αλλαγές προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η σχετική εισήγηση θα γίνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου με στόχο η ρύθμιση να ισχύσει από 1ης Ιουλίου.

Όπως επισημαίνεται, η έκπτωση δεν αφορά στο σύνολο του λογαριασμού, αλλά στο ανταγωνιστικό σκέλος του, δηλαδή στο καθαρό ποσό του ρεύματος. Και αυτό γιατί στο λογαριασμό της ΔΕΗ εντάσσονται και άλλες χρεώσεις, όπως για τον Δήμο, την ΕΡΤ κλπ.

Επιπλέον, όσοι πλήρωναν εμπρόθεσμα μέσα στο 2015 θα κερδίσουν φέτος τη διπλάσια αξία του παγίου τους η οποία θα αφαιρεθεί από το ποσό.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Παναγιωτάκη, η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός και ο αριθμός εκείνων που επιθυμούν να προσέλθουν στην ΔΕΗ για διακανονισμό.

Με το μέτρο αυτό η ΔΕΗ στοχεύει στην ελάφρυνση 5,5 εκατομμυρίων καταναλωτών οι οποίοι παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, παρά την κρίση. Ένας ακόμα στόχος είναι να μην αυξηθούν τα χρέη που αγγίζουν τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ