ΕΛΛΑΔΑ

Αγιος Βασίλης στη Θάλασσα: Εορταστικό event στη Θεσσαλονίκη και βουτιές στο Φάληρο

Αγιος Βασίλης στη Θάλασσα: Εορταστικό event στη Θεσσαλονίκη και βουτιές στο Φάληρο
Οι πιο τολμηροί, μάλιστα, δεν δίστασαν να φορέσουν τα μαγιό του και να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μόνο Δεκέμβριο δεν θύμιζε σήμερα Κυριακή (18/12) το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Δεκάδες Άγιοι Βασίληδες, ντυμένοι στα κόκκινα και φορώντας τους χαρακτηριστικούς σκούφους, «προσθαλασσώθηκαν» στον Θερμαϊκό Κόλπο, προσφέροντας ξεχωριστές εικόνες και χαρά σε όσους είχαν την τύχη να τους δουν.

Ο λόγος για περίπου 80 μέλη του τμήματος παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, που φόρεσαν γιορτινά ρούχα και μπήκαν στο νερό για να διασκεδάσουν οι ίδιοι, αλλά και να υπενθυμίσουν σε όσους βρισκόταν κατά μήκος της Νέας και της Παλιάς Παραλίας της Θεσσαλονίκης, ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου οι κωπηλάτες –όχι μόνον έμπειροι αλλά και αρχάριοι- συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, έριξαν τα σκάφη στο νερό, φόρεσαν τις στολές και τους σκούφους – σήμα κατατεθέν του δημοφιλούς Αγίου, και με πολύ κέφι μπήκαν στο νερό, όπου ακολούθησε… πάρτι!

Μύρισε... καλοκαίρι στο Φάληρο

Στο μεταξύ, οι αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο εξαιρετικός καιρός το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής (18/12) έστειλαν αρκετό κόσμο στις παραλίες. Οι πιο τολμηροί, μάλιστα, πήραν τα μαγιό του και απόλαυσαν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Άλλοι αρκέστηκαν σε ηλιοθεραπεία, ενώ πολλοί απόλαυσαν τη βόλτα τους με φόντο το γαλάζιο.

Μεταξύ με τους λουόμενους και πολλοί τουρίστες, οι οποίοι συνεχίζουν να επισκέπτονται τη χώρα μας ακόμη και στα μέσα Δεκεμβρίου. Είναι ενδεικτικές οι εικόνες από την παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Δείτε εικόνες από τον κόσμο στην παραλία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ