ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας κατέθεσε ο Κούγιας

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας κατέθεσε ο Κούγιας
Η απολογία της προς το παρόν «παγώνει» έως ότου αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της 35ης ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση των δυσεξήγητων θανάτων των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε η τελευταία, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» με τον τρόπο αυτό προς το παρόν την απολογία της.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, η απολογία της προς το παρόν «παγώνει» έως ότου αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, «σε περίπτωση που η κ. Τζωρτάτου δεν αυτοεξαιρεθεί από την ανάκριση».

Νωρίτερα η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, όπως είχε προαναγγείλει από χθες, ζήτησε να εξεταστούν οι ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακόπουλού, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα.
Ωστόσο, η ανακρίτρια επιφυλάχθηκεκαι ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα.

Στη συνέχεια η υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήση των μαρτύρων, με την ανακρίτρια να ζητά και πάλι να αρχίσει η απολογία της κατηγορούμενης. Τελικά η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε στην κατάθεση αίτησης εξαιρέσεως της ανακρίτριας, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ