ΗΠΑ: Πως επηρεάζει ο κυκλώνας «βόμβα» την Ελλάδα
Ανανεώθηκε:
Στην πιθανότητα να επηρεάσει ακόμα και την Ελλάδα το ακραίο καιρικό φαινόμενο του «κυκλώνα - βόμβα» που σαρώνει τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γιώργος Παπαβασιλείου.
«Δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Είναι κάτι που λαμβάνει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γενικότερα στη Βόρεια Αμερική. Σχεδόν συμβαίνει μία με δύο φορές κοντά στα τρία με τέσσερα χρόνια. Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, ωστόσο είναι ένα πολύ ακραίο φαινόμενο», τόνισε ο Δρ. Παπαβασιλείου μιλώντας στην ΕΡΤ.
Πως επηρεάζει την Ελλάδα ο κυκλώνας «βόμβα»
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, αυτό το φαινόμενο θα έχει ως αποτέλεσμα να να αλλάξει η κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη και από τον Ατλαντικό, και έτσι θα παρατηρηθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Νότια και Κεντρική Ευρώπη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ανοιξιάτικα» Χριστούγεννα σε Ελλάδα και Ευρώπη - Τι λένε οι μετεωρολόγοι
ΗΠΑ: «Κυκλώνας-βόμβα» φέρνει τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα εδώ και δεκαετίες
Ένας τραυματίας από επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από λύκειο της Νεμπράσκα
21:49
Βροχή 27 ετών μέσα σε 24 ώρες έπεσε στην Τουρκία
21:40
Έξι τραυματίες ανάμεσά τους και δύο παιδιά σε σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό Πύργου - Κυπαρισσίας
21:30
Μαθηματικός ανακάλυψε νέο γεωμετρικό σχήμα με οκτώ έδρες, 26 ακμές και τρεις οπές
21:21