ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Κύκλωμα είχε αποσπάσει όφελος 700.000 ευρώ

Διακίνηση ναρκωτικών: Κύκλωμα είχε αποσπάσει όφελος 700.000 ευρώ
Το προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Σε συλλήψεις δύο ατόμων προχώρησε την Πέμπτη (22/12) η υποδιεύθυνση δίωξης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα, ενώ κατασχέθηκε πλήθος ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των οποίων κοκαΐνη και κάνναβη. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Ηρακλείου Αττικής, δύο μέλη της οργάνωσης, ένας 31χρονος και ένας 48χρονος για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι αρχές προχώρησαν επίσης στη σύλληψη μια 26χρονης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, τα μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιούσαν ως επιχειρησιακά οχήματα, ένα ταξί και ένα φορτηγό όχημα μεταφοράς οπωροκηπευτικών προϊόντων, προκειμένου να εξασφαλίζουν την κάλυψη τους.

Ειδικότερα, την Πέμπτη (22/12) αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τον 48χρονο στη Νέα Σμύρνη, μέσα στο ταξί, να κατέχει 21 νάιλον συσκευασίες με 24 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την διακίνηση.

Παράλληλα, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου εντόπισαν τον 31χρονο εντός του φορτηγού οχήματος, με 40 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 48 κιλά και 900 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη .

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια, σε αποθήκη και στα επιχειρησιακά μεταφορικά μέσα των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 8 γραμμάρια κοκαΐνης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που περιείχαν 2 κιλά και 800 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 40 κιλά και 190 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1050 ευρώ, 10 κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκαν επίσης το ταξί και το φορτηγό, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ