ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 15χρονου: Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται για την υπόθεση

Βιασμός 15χρονου: Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται για την υπόθεση
Μέχρι στιγμής, προφυλακιστέοι έχουν κριθεί οι 3 από τους 4 ανήλικους EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σε νέα εντάλματα σύλληψης αναμένεται να προβούν οι αστυνομικές αρχές αναφορικά με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. 

Ειδικότερα, στην κατάθεσή του, ο 15χρονος κατονόμασε επιπλέον τέσσερα κορίτσια καθώς και τα σχολεία τους, οι οποίες φέρονται να ήταν ήταν παρούσες στα συμβάντα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η απολογία δύο ακόμη ανηλίκων κατηγορουμένων αναμένεται την Τρίτη (27/12).

Μέχρι στιγμής, προφυλακιστέοι έχουν κριθεί οι 3 από τους 4 ανήλικους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις, αλλά χωρίς χρήση βίας.

Ο ένας από τους οκτώ ανήλικους κατηγορούμενους, που έχει ταυτοποιηθεί, φέρεται πως έχει διαφύγει από τη χώρα. Σύμφωνα δε, με το κατηγορητήριο, οι ανήλικοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων.

«Ήταν ένα αστείο»

Οι ανήλικοι που έχουν μέχρι τώρα απολογηθεί στον ανακριτή αναφορικά με την υπόθεση, δήλωσαν στους αστυνομικούς, είναι ότι οι βιασμοί ήταν γι’ αυτούς ένα αστείο και ότι το έκαναν με χιουμοριστική διάθεση, αφήνοντας εμβρόντητους για την απάθεια των δραστών, τους έμπειρους αστυνομικούς που τους άκουγαν.

Σοκάρουν οι απολογίες τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους οι ανήλικοι ομολόγησαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του 15χρονου.

Οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν πάντως δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα και για το λόγο αυτό ομόφωνα τους έδειξαν το... δρόμο της φυλακής.

Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένονται έξι νέα εντάλματα.

Τα δύο αφορούν σε δύο 15χρονους που δεν είχαν εντοπιστεί από τους Αστυνομικούς κατά την διάρκεια των ερευνών. Ο ένας εμφανίστηκε στις Αρχές, όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο.

Ο δεύτερος δεν έχει εντοπιστεί και εκτιμάται ότι ίσως έχει φύγει από τη χώρα. Πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με το παιδί που κατήγγειλε το βιασμό του, ήταν όμως στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο. Ο καταγγέλλων φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ήταν ο συγκεκριμένος έφηβος που είχε την ιδέα για όσα επακολούθησαν.

Τον υπέδειξε επίσης ως το άτομο που έστειλε τα βίντεο που τραβούσαν κατά την διάρκεια των καταγγελλόμενων πράξεων τους σε κινητά άλλων μαθητών.

Τα άλλα τέσσερα εντάλματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορούν σε κορίτσια, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, τα οποία φέρονται να ήταν μπροστά, χωρίς όμως ο 15χρονος να τους έδωσε κάποιον συγκεκριμένο ρόλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ