Όλυμπος: Ορειβάτης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του
Ορειβάτης που είχε δηλωθεί αγνοούμενος, εντοπίστηκε από τον φίλο του, χωρίς τις αισθήσεις, σε χαράδρα του Ολύμπου, την Κυριάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Θεσσαλονίκης οι δύο ορειβάτες ήταν στη βάση Λουκιού στο Μύτικα σε 2.700 μέτρα ύψος.
Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.
Σε ανάρτηση της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Θεσσαλονίκης αναφέρει σχετικά: «Στις 13:40 η ΕΟΔ έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου από ορειβάτη που ανέφερε ότι αγνοούνταν ο φίλος του στη θέση Ζωνάρια στη βάση του Λουκιού του Μύτικα.
'Αμεσα ενημερώσαμε την ΠΥ, ενώ ο ορειβάτης ξεκίνησε την έρευνα για το φίλο του. Στη διάρκεια της έρευνας, εντόπισε αρχικά το πιολέ του και στη συνέχεια τον ίδιο, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο».
Δύσκολο 48ωρο με ζέστη και 8 μποφόρ: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και άλλες 5 περιοχές
07:20
Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στον Ειρηνικό ωκεανό - Αισθητός σε Σαλβαδόρ, Νικαράγουα και Ονδούρα
07:11
Καιρός: Αίθριος με τους βόρειους ανέμους να ξεπερνούν τα 8 μποφόρ - Στους 37 ο υδράργυρος
07:00
«Κόκκινος» ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα - Οι τέσσερις περιοχές με ακραία επικινδυνότητα
06:45