ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο δεύτερος ορειβάτης

Όλυμπος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο δεύτερος ορειβάτης
Διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο IN TIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο δεύτερος ορειβάτης στον Όλυμπο. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Οι δύο ορειβάτες βρισκόταν στη βάση Λουκιού στον Μύτικα σε ύψος 2.700 μέτρα. Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και ο άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, ο πρώτος, επέστρεψε από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και, αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή, και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία (3) οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2022 με Ε/Π Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο Ε/Π και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Συνδρομή στην επιχείρηση παρείχε η Ε.Ο.Δ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ