ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 15χρονου: Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο και τα επόμενα βήματα της έρευνας

Βιασμός 15χρονου: Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο και τα επόμενα βήματα της έρευνας
«Έχτιζαν» προφίλ βίαιων και αδίστακτων στα social media ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME - CNN Greece

Το προφίλ των… βίαιων και αδίστακτων έχτιζαν καθημερινά -ακόμα και μέσα και από τις προσωπικές τους σελίδες στα social media- τα έξι μέλη της συμμορίας ανηλίκων, που κατηγορούνται για το βιασμό του 15χρόνου στο Ίλιον.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece, όπλα και ναρκωτικά ήταν αποτυπωμένα στα προφίλ τους με στόχο να «στέλνουν» και να ανάλογα μηνύματα.

Όπως όλα δείχνουν, ήθελαν με κάθε τρόπο να δηλώνουν την επιβολή που είχε η συμμορία ενώ δεν δίσταζαν να ανεβάζουν και φωτογραφίες με ναρκωτικά, δηλώνοντας έτσι ότι ήδη είχαν ξεκινήσει επαφές με άτομα που εμπορεύονται χασίς.

321688889_843674153553033_2547450905269529445_n-1.jpg
Οι ανήλικοι ήθελαν να χτίσουν προφίλ «σκληρών» στα κοινωνικά δίκτυα / CNN Greece

Άλλωστε, σε έρευνα στο σπίτι του ενός κατηγορουμένου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Τα κινητά τηλέφωνα όλων των κατηγορουμένων βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναλύονται, καθώς έχουν καταγεγραμμένα στις μνήμες τους τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι.

Το βίντεο στο οποίο είχαν καταγράψει τη κτηνώδη πράξη τους στο 15χρόνο θύμα, είχε αρχίσει να διακινείται από κινητό σε κινητό και τώρα οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν οι κατηγορούμενοι είχαν αναφερθεί στο θέμα του βιασμού στα μεταξύ τους μηνύματα, τα οποία μπορούν να ανακληθούν στα εργαστήρια ακόμη και αν έχουν σβηστεί.

Ναρκωτικά και όπλα στα προφίλ τους / CNN Greece

Πάντως όσο η έρευνα προχωρά, τόσο πιο πολύ οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρξαν οπαδικές διάφορες ανάμεσα στους δράστες και το θύμα, καθώς όλοι ανήκουν στην ίδια ομάδα και μέχρι στιγμής κανένα στοιχεία δεν δείχνει τέτοια κίνητρα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών αναζητούν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας -ακόμα και τα κορίτσια που ήταν μπροστά στο βιασμό χωρίς να αντιδράσουν ή να το καταγγείλουν.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν ορθώσει ένα τείχος συμπαράστασης στο 15χρόνο παιδί που προσπαθεί να βρει το κουράγιο να αφήσει πίσω του το «Γολγοθά» που ανέβηκε και κυρίως να νιώσει ασφάλεια και να πεισθεί ότι η συμμορία αυτή δε μπορεί πια να τον βλάψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ