ΕΛΛΑΔΑ

Μιχαηλίδου: Ανώνυμη καταγγελία για το Χαμόγελο του Παιδιού μεταβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές

Μιχαηλίδου: Ανώνυμη καταγγελία για το Χαμόγελο του Παιδιού μεταβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές
Στις αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Εθνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων αλλά και η Εισαγγελία, διαβίβασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανώνυμη καταγγελία που έλαβε για το Χαμόγελο του Παιδιού Eurokinissi / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στις αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Εθνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων αλλά και η Εισαγγελία, διαβίβασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανώνυμη καταγγελία που έλαβε για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με την ίδια, στην καταγγελία γίνεται λόγος για κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό, για μη χρηστή οικονομική διαχείριση, για χρήση ακινήτων του συλλόγου για άλλες χρήσεις από τον πρόεδρο της οργάνωσης Κώστα Γιαννόπουλο, χρήση προσωπικού του συλλόγου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο, υιοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και υψηλοί μισθοί για τον κ. Γιαννόπουλο και τη σύζυγό του.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κυρία Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι η ανώνυμη καταγγελία ήλθε στο υπουργείο, μετά από το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα» που είχε παρεμφερές περιεχόμενο.

Αναφερόμενη στα οικονομικά έσοδα του Χαμόγελου επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι πως αυτά θα λειτουργούν προς όφελος των παιδιών και εστιάζοντας στο δημοσίευμα που κάνει λόγο για «μεγάλους λογαριασμούς» του Χαμόγελου, ανάφερε τα εξής: «Βρίσκουμε λογαριασμούς με 5 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, ενώ την ίδια στιγμή δεν προχωρούν σε βελτίωση των υποδομών των κτηρίων στα οποία φιλοξενούνται τα παιδιά, κάτι δεν πάει καλά», σημείωσε η ίδια.

H υπουργός μία ημέρα νωρίτερα, μιλώντας στο Action24, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ