ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Βανδαλισμός εβραϊκού μνημείου: Καταδικάζουν Κεραμέως, Ζέρβας

Θεσσαλονίκη - Βανδαλισμός εβραϊκού μνημείου: Καταδικάζουν Κεραμέως, Ζέρβας
«Έκνομες πράξεις που εκφράζουν αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη χώρα μας», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ΙΝΤΙΜΕ

Τον βανδαλισμό εβραϊκού μνημείου στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καταδίκασαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, καταδίκασε την πράξη αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της:

«Έκνομες πράξεις που εκφράζουν αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη χώρα μας, ένα κράτος σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ευνομούμενο, που σέβεται και προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία».

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για το συμβάν

Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την Πέμπτη 29/12, τοποθετήθηκε επί του θέματος, καταδικάζοντας το γεγονός.

«Εκφράζοντας όλους εσάς, κάθε δημοτικό σύμβουλο και κάθε πολίτη της πόλης, καταδικάζω απερίφραστα τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.

«Η πόλη μας στέκεται με συνέπεια απέναντι σε κάθε τέτοια πράξη ύβρεως, μην πω αλητείας. Η Θεσσαλονίκη τιμούσε και τιμά την ιστορία της και θα ζητήσω την άμεση σύλληψη των δραστών και την άμεση αποκατάσταση του μνημείου. Και εφόσον ζητηθεί βοήθεια από τις υπηρεσίες του δήμου θα συμβάλλουμε σ' αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε κλείνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ