ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Δήμαρχος απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές» - Παρέμβαση Βορίδη

Ροδόπη: Δήμαρχος απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές» - Παρέμβαση Βορίδη
Οι κινήσεις του έκαναν αναγκαία την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη #CNNgrNews Facebook/Onter Moumin

Σε «μαζικές» απολύσεις προχώρησε ο δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, Μουμίν Οντέρ, στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατηγορώντας εργαζόμενους που ανήκουν στην « τρομοκρατική οργάνωση FETO », κάτι που πυροδότησε αντιδράσεις και έκανε αναγκαία την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη .

Οι απολύσεις αυτές, έγιναν γνωστές μέσα από την επίσημη σελίδα του δήμου στα social media, και πολλοί κάνουν λόγο για προκλητικές και αυθαίρετες ενέργειες του, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν διαθέτει αποδείξεις για συμμετοχή των ανθρώπων που απέλυσε σε αυτή την οργάνωση, η οποία στην Ελλάδα δεν έχει ανακηρυχθεί ως τρομοκρατική.

Ο δήμαρχος χρησιμοποιεί τη σελίδα του δήμου Ιάσμου στο Facebook για να ανακοινώσει τις αποφάσεις και ενέργειες του στους πολίτες της περιοχής.

Η παρέμβαση του υπουργού Μάκη Βορίδη στο ζήτημα

Ο Μιχάλης Βορίδης μετά από την γνωστοποίηση αυτή της της κατάστασης, επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τις ενέργειες του δημάρχου, και αν χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα για αυτές.

Εάν ωστόσο οι πράξεις αυτές αποδειχθεί ότι είναι έκνομες, τότε η απόφαση του υπουργού αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ