ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μοίρασε ζεστό φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης στον Πειραιά

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μοίρασε ζεστό φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης στον Πειραιά
Για άλλη μια φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται κοντά στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Για άλλη μια φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται κοντά στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (30/12) με πρωτοβουλία του προέδρου του, δρ. Αντώνη Αυγερινού, οι εθελοντές πραγματοποίησαν δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στο λιμάνι του Πειραιά, μοιράζοντας ζεστό φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας.

Με αφορμή τις εορταστικές ημέρες, τις οποίες δυστυχώς δεν είναι σε θέση όλοι οι συμπολίτες μας να γιορτάσουν, ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρέθηκε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους παρέχοντάς τους υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας, είδη ατομικής υγιεινής, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, μέσα προστασίας από την Covid 19, ιματισμό αλλά και ζεστό φαγητό.

Το εν λόγω streetwork πραγματοποιήθηκε κατόπιν χαρτογράφησης, με τους εθελοντές να προσφέρουν ταυτόχρονα Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε όσους είχαν ανάγκη.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν θερμομετρήσεις και οι εθελοντές ενημέρωσαν τους άστεγους συμπολίτες μας για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης της ομάδας στόχου που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως δήλωσε στο CNN Greece ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας αλλά και ο ίδιος εθελοντής στο σώμα των Σαμαρειτών του ΕΕΣ, Γιώργος Σταμάτης:

«Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή και ως Γενικός Γραμματέας αλλά και ως εθελοντής Σαμαρείτης, που μπορώ και εγώ από το μετερίζι μου να προσφέρω αυτή τη βοήθεια στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Νομίζω ότι το έργο του Ερυθρού Σταυρού καθημερινά δείχνει ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι τόσο υπάρχει Ερυθρός Σταυρός, που μπορεί να παρέχει ελπίδα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σε όλο το σώμα των εθελοντών Σαμαρειτών που στέκονται δίπλα στους συμπολίτες μας που διαβιούν πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον αυτές τις μέρες. Ο Ερυθρός Σταυρός δείχνει ότι δεν τους ξεχνάει και είναι συνέχεια δίπλα τους αυτές τις γιορτινές μέρες».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ. Αντώνης Αυγερινός υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπαρίσταται συνεχώς και αδιαλείπτως στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που κινδυνεύουν από περιθωριοποίηση και απομονωτισμού μία από αυτές τις ευάλωτες ομάδες είναι και οι άστεγοι συμπολίτες μας οι οποίοι ζουν στο δρόμο. Βρισκόμαστε εδώ και βεβαίως όχι μόνο σήμερα αλλά συνεχώς όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά ειδικά τη σημερινή εορταστική ημέρα και ενόψει της αλλαγής του χρόνου θέλουμε να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, να νιώσουν τη δικιά μας αγάπη, να αισθανθούν ελπίδα, αισιοδοξία, χαρά».

Ακόμα πρόσθεσε ότι:

«Η κοινωνική πρόνοια με τους κοινωνικούς λειτουργούς είναι σήμερα εδώ για να δώσει ζεστά γεύματα, ζεστά ροφήματα, να δώσει υλικά τα οποία χρειάζονται για την προσωπική υγιεινή τους - ειδικά διάφορα βοηθήματα ένδυσης και υπόδησης. Επίσης να δώσει πληροφορίες για την αντιμετώπιση του covid 19 και σαφέστατα να προσφέρουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τους εθελοντές νοσηλευτές μας και νοσηλεύτριες μας και επίσης ψυχολογική στήριξη και υποστήριξη με τους κοινωνικούς λειτουργούς. Θα είμαστε πάντα κοντά τους και δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε ποτέ».
Ανάλογες δράσεις θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ