ΕΛΛΑΔΑ

Επανήλθε πλήρως 17χρονος που νοσηλευόταν χωρίς ελπίδα επιβίωσης

Επανήλθε πλήρως 17χρονος που νοσηλευόταν χωρίς ελπίδα επιβίωσης
Σήμερα ο 17χρονος έχει επανέλθει πλήρως και βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης για να αντιμετωπίσει τα κινητικά προβλήματα Eurokinissi / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Έτοιμος να επιστρέψει στη Μυτιλήνη, είναι ο 17χρονος Ταξιάρχης, ο οποίος νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από τροχαίο, χωρίς ελπίδα επιβίωσης.  

Ο 17χρονος Ταξιάρχης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι, μετά από τροχαίο με μηχανάκι τον περασμένο Αύγουστο, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Όμως, η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και όλα έδειχνα ότι η μάχη οδηγείται σε ήττα.

Σύμφωνα με το stonisi.gr η οικογένεια του 17χρονου ξεκίνησε να σκέφτεται για δωρεά οργάνων, σε περίπτωση που το παιδί κατέληγε. Ενώ το τέλος έμοιαζε να πλησιάζει, η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται. Μετά από 1,5 μήνα, βγήκε από τη ΜΕΘ για νοσηλεία σε απλό θάλαμο.

Σήμερα, ο Ταξιάρχης βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του. «Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες. Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα. Όλοι τους όλον αυτόν τον καιρό στάθηκαν άνθρωποι πάνω από όλα πάνω από τον Ταξιάρχη. Και με τις γνώσεις τους αλλά και το επίπεδο της δουλειάς τους με τη βοήθεια του θεού έκαναν το θαύμα» λέει η Αφροδίτη Γκάγκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ