ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Σε σύγχυση η μητέρα ρωτάει για το βρέφος, «ξεσπά» ο πατέρας - Το χρονικό της τραγωδίας

Βέροια: Σε σύγχυση η μητέρα ρωτάει για το βρέφος, «ξεσπά» ο πατέρας - Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη δεν έχει πλήρη επίγνωση των όσων συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο φράγμα του Αλιάκμονα και ρωτάει να μάθει για το παιδί της INTIME / ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΑΛΕΝΙΟΣ

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη με την τραγωδία στη Βέροια, όπου μια 29χρονη μητέρα κατηγορείται ότι πέταξε το μόλις 11 μηνών μωρό της στον Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Ο πατέρας του βρέφους «ξέσπασε» κατά της μητροκτόνου, λίγες ώρες μετά τη μυστική κηδεία του μωρού.

Συγκεκριμένα, η κηδεία έγινε σχεδόν μυστικά, λίγο μετά στις 15:30. Εκεί βρέθηκαν η μητέρα της 29χρονης, που είχε αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά τη φροντίδα του βρέφους, καθώς και τρεις ακόμη στενοί συγγενείς.

Από την κηδεία απουσίαζε ο πατέρας, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είπε ότι δεν ειδοποιήθηκε από την οικογένεια, αλλά από άνθρωπο που βρισκόταν στο κοιμητήριο.

Ξέσπασε ο πατέρας του βρέφους: «Ήταν ένα αγγελούδι»

«Ήταν ένα αγγελούδι, χαρούμενο. Ποιανού η καρδιά δεν πονάει. Εγώ όταν πήγαινα έβλεπα το παιδί, ήταν καλοσυντηρημένο, ήταν ταϊσμένο, το πήγαινα στους γιατρούς. Προσπάθησα ό,τι καλύτερο γι' αυτό το παιδί», δήλωσε συγκλονισμένος ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ακόμα ότι από τη μέρα που το παιδί γεννήθηκε εκείνος προσπαθούσε να το αναγνωρίσει, ενώ σύμφωνα με όσα είπε, είχε κάνει ακόμα και τεστ DNA: «Πάλευα για την αναγνώριση του παιδιού και τίποτα παραπάνω. Δεν συνεννοούμασταν, δεν ξέρω τους λόγους που δεν ήθελε να το αναγνωρίσω».

Η μητέρα ρωτάει για το παιδί και αρνείται το έγκλημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη δεν έχει πλήρη επίγνωση των όσων συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο φράγμα του Αλιάκμονα και ρωτάει να μάθει για το παιδί της!

Η κατηγορούμενη μητέρα, άλλα είπε στην ανακρίτρια και άλλα στους αστυνομικούς. Ο αρχικός ισχυρισμός της ήταν πως άφησε το μωρό σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μετά πως το άφησε ασφαλές στο φράγμα, όμως τελικά ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα.

Η 29χρονη μητέρα τις τελευταίες ώρες δεν μιλούσε σε κανέναν και παρέμενε σιωπηλή. Το μεσημέρι, όταν οδηγήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας παρέμεινε για περίπου μία ώρα. Ήταν ψύχραιμη και επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν σκότωσε εκείνη το κοριτσάκι της, παρόλο που η ίδια λίγες ώρες νωρίτερα είχε υποδείξει στους αστυνομικούς το σημείο που το εγκατέλειψε και είχε περιγράψει με λεπτομέρειες τον τρόπο που πήγε στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς είπε ότι δεν το αγαπούσε κανείς αυτό το παιδί και ότι θα ήταν καλύτερα εκεί που το άφησε και έφυγε. Η 29χρονη ανέφερε ακόμη ότι δεν ήξερε κολύμπι και ότι δεν μπορούσε να το βοηθήσει.

Σε άλλο μέρος του λόγου της, φέρεται να είπε στις Αρχές πως «κανείς δεν το αγαπούσε αυτό το παιδί».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τις κινήσεις της κατηγορούμενης

Όλα έγιναν το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Η κατηγορουμένη πήρε το παιδί αγκαλιά και είπε στη μητέρα και τον παππού ότι πάει να κάνει ρεβεγιόν. Έφυγε από τον Σταυρό Ημαθίας με ταξί και κατευθύνθηκε 10 χλμ μακριά. Έφτασε στον ποταμό, πέταξε -όπως κατηγορείται- το παιδί και στη συνέχεια κάλεσε άλλο ταξί.

Την επόμενη ημέρα γύρισε στο σπίτι, ενώ ερευνάται αν διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια. Οι δικοί της άρχισαν να ρωτούν τι έχει συμβεί, όμως εκείνη δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις και γι' αυτό ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η 29χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ φέρεται να είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί, ενώ αρνείται κάθε κατηγορία.

Δικηγόρος 29χρονης: «Δεν ήξερε αν ζει το παιδί»

Παράλληλα, ο συνήγορος υπεράσπισης Αντώνιος Μπιδέρης μετέφερε ότι η εντολέας του δηλώνει ότι δεν έριξε αυτή το παιδί της, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει εξηγήσεις για το πως βρέθηκε το 11 μηνών βρέφος στο νερό.

«Καλά-καλά μέχρι το μεσημέρι δεν γνώριζε αν το παιδί της ζει ή αν έχει φύγει από τη ζωή», συμπλήρωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης, λίγες ώρες αφού η κατηγορουμένη πέρασε το κατώφλι του ανακριτή Βέροιας. «Από την υπεράσπιση δεν αποκλείεται να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», συμπλήρωσε ο Αντώνιος Μπιδέρης.

Η 29χρονη ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για την απολογία της, που θα γίνει στις 11 το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 29χρονη μητέρα του βρέφους.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δε ξέρω τι έγινε», έλεγε συνεχώς έξω από τα δικαστήρια Βέροιας η 29χρονη φερόμενη ως δράστρια.

«Ηταν ήρεμη και αμίλητη» λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Ωρα με την ώρα οι πληροφορίες που έρχονται στο φως από τη φρικτή υπόθεση της δολοφονίας του βρέφους στη Βέροια, δίνουν προσθέτουν και περισσότερα κομμάτια του «παζλ». Το απόγευμα της Δευτέρας (2/1), έγινε γνωστό ότι η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατευθύνθηκε με ταξί από το σπίτι της στον Σταυρό Ημαθίας και στο φράγμα μαζί με το παιδί της.

Μάλιστα, ο οδηγός ταξί παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και κατέθεσε όσα γνώριζε για την υπόθεση. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ που βρίσκονταν εκεί και όπως είπε, η εικόνα της μητέρας δεν του προξένησε καμία περίεργη εντύπωση, καθώς ήταν ήρεμη και αμίλητη σε όλη τη διαδρομή.

Σύμφωνα με το inveria.gr, ο οδηγός ταξί που την πήρε από το φράγμα του Αλιάκμονα για να την μεταφέρει στην περιοχή του ΚΤΕΛ στη Βέροια ανέφερε ότι η μητέρα ήταν αμίλητη και δεν του προξένησε καμία απορία η συμπεριφορά της. Ήταν ήρεμη και δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι.

«Έλαβα κλήση από το κέντρο στις 16:05 της 31ης Δεκεμβρίου στο φράγμα στο όνομα της κοπέλας», είπε o οδηγός ταξιτζής που παρέλαβε την 29χρονη μητέρα.

«Πήγα την πήρα και μου είπε να την πάω στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Πληρώθηκα το κόμιστρο και έφυγα» προσέθεσε, μιλώντας για την σοκαριστική υπόθεση στην Βέροια.

«Δεν φαινόταν ταραγμένη, δεν την ρώτησα τίποτα, ούτε η ίδια ανέφερε κάτι στη διαδρομή. Η συμπεριφορά της μου φάνηκε κανονική. Την παρέλαβα από τον κεντρικό δρόμο, πριν από τη γέφυρα. Ηταν αμίλητη και η εικόνα της δεν μου έδινε κάποιο στοιχείο για να την θεωρήσω ως περίεργη» είπε καταλήγοντας.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου» είπε στον ανακριτή

«Δεν σκότωσα το παιδί μου» φέρεται να δήλωσε η 29χρονη μητέρα του 11 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα, σοκάρωντας την τοπική κοινωνία της Βέροιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής στη σορό του άτυχου βρέφους έδειξε ασφυκτικό θάνατο. Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα ThessToday, η σορός του παιδιού είχε δαγκωματιές από ζώα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 29χρονη υπέδειξε στους αστυνομικούς πού είχε πετάξει το παιδί της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πριν πάει να κάνει ρεβεγιόν σε ξενοδοχείο της Βέροιας.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού. Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ