ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τους δράστες που έβαλαν φωτιά σε Ρομά

Πάτρα: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τους δράστες που έβαλαν φωτιά σε Ρομά
Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες

Στην Ασφάλεια Πατρών, βρίσκεται ο 35χρονος Ρομά, τον οποίο ομάδα ατόμων ανάγκασαν να πει γονατιστός τα κάλαντα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ του έβαλαν και φωτιά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να διερευνηθεί το σοκαριστικό περιστατικό σε βάθος.

Το θύμα, που δεν έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής μήνυση σε βάρος των δραστών, εντοπίστηκε και βρίσκεται στην Ασφάλεια για κατάθεση.

Ο 35χρονος πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα για να κερδίσει μερικά χρήματα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη σύμφωνα με το pelop, άρχισαν να τον περιγελούν και του πρότειναν να πει τα κάλαντα γονατιστός.

Ο Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει να τραγουδά «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονια». Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ένας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά.

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο Ρομά, αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλυτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή. Αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις. Η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες, ενώ έκανε γρήγορα τον γύρο της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ