ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Σήμερα η απολογία της 29χρονης - Τι θα καταθέσει στον ανακριτή

Βέροια: Σήμερα η απολογία της 29χρονης - Τι θα καταθέσει στον ανακριτή
Σήμερα, ημέρα απολογίας της μητέρας, το μωρό θα γινόταν ενός έτους INTIME / Αρχείου

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου η 29χρονη μητέρα από τη Βέροια που φέρεται να σκότωσε το 11 μηνών παιδί της στον ποταμό Αλιάκμονα. Της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη μητέρα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας, το μεσημέρι της Δευτέρας (02/01) όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία.

Σήμερα, ημέρα απολογίας της μητέρας, το μωρό θα γινόταν ενός έτους. Ωστόσο, η κηδεία του πραγματοποιήθηκε χθες σε στενό οικογενειακό κύκλο με παρόντες τη γιαγιά, τον παππού και τον θείο της.

Ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, ισχυρίζεται ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα με την ίδια ωστόσο να αρνείται ακόμα και αυτά και να δηλώνει ότι δεν το σκότωσε εκείνη.

Υποστηρίζει ότι το βρέφος μπουσούλισε και έπεσε στο νερό ενώ εκείνη δεν γνώριζε κολύμπι για να βουτήξει να το σώσει.

«Πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα - Η μικρή έπεσε στο ποτάμι»

Η φερόμενη ως δολοφόνος μητέρα μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται είναι ψευδείς και πως αγαπούσε πολύ την κόρη της, επιμένοντας πως το μικρό κορίτσι μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι, με αποτέλεσμα μετά να μην μπορεί να την βγάλει από μέσα.

«Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι», είπε αρχικά.

Πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό. Μετά δεν, δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω».

«Το μωρό επέπλεε μπρούμυτα, ήταν παγωμένο και νεκρό»

Συγκλονισμένοι εμφανίζονται οι αστυνομικοί που εντόπισαν νεκρό το βρέφος στις όχθες του Αλιάκμονα, όπου το έριξε - σύμφωνα με την κατηγορία - η 29χρονη μητέρα του από τη Βέροια.

Αστυνομικός που ήταν παρών στην ανεύρεση του άτυχου βρέφους περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που προσπάθησε μαζί με τους συναδέλφους του να βρει το αδικοχαμένο κοριτσάκι.

«Ήμασταν μια ομάδα της ΟΠΚΕ 5 ατόμων, οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Βέροιας και Αλεξάνδρειας και δύο περιπολικά. Από τις 10 το βράδυ ψάχναμε στο ποτάμι. Στις 12 και μισή φτάσαμε στις όχθες. Ένας συνάδελφος εντόπισε το μωρό στην άκρη στα βράχια στη 1 και μισή τα ξημερώματα», είπε αρχικά ο αστυνομικός.

«Αμέσως μας φώναξε. Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο. Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι, ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε. Είμαστε και οι 5 πατεράδες μικρών παιδιών», πρόσθεσε συγκλονισμένος ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ