ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας ανοίγουν τα σχολεία

Κεραμέως: Χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας ανοίγουν τα σχολεία
Δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Την επιστροφή των μαθητών και των μαθητριών στις τάξεις τους επιβεβαίωσε το Σάββατο (07/01) η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας τους όρους με τους οποίους αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Ειδικότερα, η υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ δήλωσε πως «τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα», ενώ συμπλήρωσε ότι «τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα».

Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική

Με την εξάπλωσης της γρίπης να καλπάζει και τον κορωνοϊό να έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ερώτημα της χρήσης μάσκας ανέφερε ότι «εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών».

Το φλέγον ζήτημα των αναπληρωτών

Σημειώνεται ότι, στην αρχή της συνέντευξης που παραχώρησε είχαν διατυπωθεί ορισμένα ερωτήματα από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αναφορικά με το καθεστώς εργασίας τους και τον μόνιμο διορισμό τους που βλέπουν να καθυστερεί. Η Νίκη Κεραμέως, προς απάντηση στις αγωνίες των αναπληρωτών αποκρίθηκε «για 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός, από το 2008 έως το 2020. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση συνολικά είχαμε πει θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό γιατί πολύ ωραίες όλες οι μεταρρυθμίσεις αλλά αν επενδύσεις πρώτα από όλα στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, τότε όλα τα άλλα είναι μάταια. Γι' αυτό διορίσαμε 25 χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και 6 χιλιάδες στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση»

Συμπλήρωσε δε, ότι «στόχος μας είναι να φύγουμε σιγά - σιγά από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να επενδύει στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, θα συνεχίζει να εξορθολογίζει το πλαίσιο του ανθρώπινου δυναμικού»,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ