ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Μυτιλήνη: Μικρές ζημιές σε σπίτια - Το ρήγμα διαπερνά όλο το νησί

Σεισμός Μυτιλήνη: Μικρές ζημιές σε σπίτια - Το ρήγμα διαπερνά όλο το νησί
Οι σεισμολόγοι δεν είναι απολύτως σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μικρές είναι οι ζημιές που έχουν εντοπιστεί σε σπίτια μέχρι στιγμής εξαιτίας του σεισμού 4,9 βαθμών ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/1) στη Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, έχουν οι μικρές ζημιές που έχουν αναφερθεί έχουν γίνει σε σπίτια στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος, ενώ έχουν επίσης διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη. Επιπλέον, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση».

Επιστάται προσοχή στις σεισμικές δονήσεις της περιοχής

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι αναφορικά με τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη, καθώς όπως ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και για την ώρα είναι δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο».

Συμπλήρωσε δε, ότι «χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί το ρήγμα που έδωσε τους σημερινούς σεισμούς είναι κοντά στο μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που διατρέχει το νησί από τον ένα άκρο στο άλλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ