ΕΛΛΑΔΑ

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού - Χιόνια, βροχές και καταιγίδες

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού - Χιόνια, βροχές και καταιγίδες
Χιονοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν από την Τρίτη EUROKINISSI/LORENZO RONZI

Προς το τέλος τους φαίνεται πως βαίνουν οι ημέρες ηλιοφάνειας που μας προσέφεραν ένα ζεστό τριήμερο, καθώς ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, την Τρίτη πρόκειται να σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος. Η δυτική Ελλάδα θα έχει ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ τα χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 1.500 μέτρα, αλλάζοντας το τοπίο στα βουνά της χώρας που μέχρι τώρα έμοιαζαν άγονα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν ενδείξεις πως το απόγευμα της Τρίτης στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα το «γυρίσει» σε χιόνι σε περιοχές κάτω από τα 1.000 μέτρα.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Στα δυτικά προβλέπεται βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων με βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανότατα καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι εντάσεως 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ