ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κρίσιμες ώρες για τον 11χρονο που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Κρίσιμες ώρες για τον 11χρονο που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ
Διεκομίσθη στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από νοσοκομείο της Περιφέρειας, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κρίσιμη αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του 11χρονου ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό που τον παρακολουθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 11χρονος νόσησε πριν από λίγες ημέρες κι έκτοτε η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση.

Διεκομίσθη στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από νοσοκομείο της Περιφέρειας, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων, την προηγούμενη εβδομάδα (26 Δεκεμβρίου – 01 Ιανουαρίου 2023) σημειώθηκε αύξηση των εισαγωγών για COVID-19, ενώ καταγράφηκαν 141 σχετιζόμενοι με τη νόσο θάνατοι. Ανησυχία δε, προκαλεί στους ειδικούς η νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον, ΧΒΒ.1.5, η οποία φαίνεται να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στις ΗΠΑ, καθώς και η χαλάρωση της χρήσης των μέσων ατομικής προστασίας από τους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ