ΕΛΛΑΔΑ

Ένας αστυνομικός και ένας κακοποιός ανάμεσα στους δράστες της ληστείας του Καλλίτση

Ένας αστυνομικός και ένας κακοποιός ανάμεσα στους δράστες της ληστείας του Καλλίτση
Facebook/Πάνος Καλλίτσης

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ 29 ετών είναι ένας από τους τρεις δράστες της ληστείας του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση που συνέβη πριν από λίγους μήνες.

Εκτός από τον αστυνομικό, συνελήφθησαν παράλληλα ένας 42χρονος έγκλειστος των Φυλακών Αγιάς Χανίων, στον οποίο είχε χορηγηθεί 11ήμερη τακτική άδεια και ένας 34χρονος πολίτης Ιράκ.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, συνελήφθησαν οι τρεις δράστες και συγκεκριμένα στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου οι δύο πρώτοι και στην περιοχή της Ομόνοιας ο τρίτος.

Ο γνωστός κομμωτής αργά χθες το βράδυ πήγε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και αναγνώρισε τους ληστές.

Στην κατοχή του 29χρονου αστυνομικού και από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια που κατείχε νόμιμα, έξι φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, τρία διαβατήρια ξένων Αρχών, ένα ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Ελληνικό Δελτίο Ταυτότητας και δύο κάρτες αλλοδαπών Αρχών, δύο συναλλαγματικές και αντίγραφο πελάτη Τράπεζας, καθώς και πλήθος συσκευών τηλεφώνων και καρτών sim.

Στην κατοχή του 34χρονου και του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές τηλεφώνων και κάρτες sim. Ο 42χρονος είναι σεσημασμένος για σύσταση συμμορίας, ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, εκτίοντας πολυετείς ποινές κάθειρξης. Το 2010 είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία, σε βάρος χρηματαποστολής ταχυδρομικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες φορώντας στολές αστυνομικών, πυροβόλησαν τον έναν εκ των υπαλλήλων και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Για τη ληστεία αυτή είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο αστυνομικός και ο κακοποιός είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του κομμωτή στο Λυκαβηττό και τον πυροβόλησαν μπροστά στα μάτια της γυναίκας του για να του αρπάξουν τη τσάντα που είχε μαζί του με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η σύζυγος του κομμωτή είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ και το θύμα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ενώ οι δράστες για άγνωστο λόγο δεν πήραν τελικά την τσάντα με τα χρήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (Σάββατο) στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων εγκληματικών πράξεων.

Διαβάστε επίσης:

Εξιτηριο από το νοσοκομείο πήρε ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης

Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο κομμωτής Π. Καλλίτσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ