ΕΛΛΑΔΑ

Ο πόλεμος στης νύχτας - Ποια είναι η ομάδα ειδικών ελέγχων

Ο πόλεμος στης νύχτας - Ποια είναι η ομάδα ειδικών ελέγχων
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν νέα χαρτογράφηση των ομάδων που δρουν στη νύχτα και των προσώπων που τις απαρτίζουν INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Σε μια από τις πιο κρίσιμες και επικίνδυνες φάσης βρίσκεται η δράση της μαφίας στη νύχτα αλλά και η δράση κακοποιών που ανήκουν σε ομάδες εκβιαστών.

Δεν είναι μόνο η μάχη της αλληλοεξόντωσης των αντίπαλων οργανώσεων αλλά και η «νέα τάξη πραγμάτων» που θέλουν να επιβάλουν οι εγκληματικές ομάδες που ζητούν εκβιαστικά χρήματα από καταστήματα. Ήδη στη δίωξη εκβιαστών φτάνουν συνεχώς μαρτυρίες ιδιοκτητών καταστημάτων, που όμως μπροστά στο φόβο διστάζουν ακόμα να καταγγείλουν πρόσωπα και περιστατικά.

Η δίωξη εκβιαστών έχει δημιουργήσει την ομάδα «ειδικών ελέγχων» που αποτελεί τη βασική επιχειρησιακή ομάδα, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει ελέγχους σε νυχτερινά καταστήματα. Οι έλεγχοι αυτοί άλλες φορές είναι αιφνιδιαστικοί, ενώ υπάρχουν περιοχές όπου σχεδόν κάθε βράδυ η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται στα ίδια καταστήματα για να δώσει το μήνυμα της παρουσίας της και άρα της αποτροπής ομάδων που θα είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τα συγκεκριμένα μαγαζιά.

Σε αυτό το πλαίσιο χθες, Κυριακή (8/1) έγιναν έλεγχοι στη περιοχή της Δυτικής Αττικής σε μια από τις πιο σκληρές και δύσκολες περιοχές. Τα άτομα που εντοπίστηκαν ελέγχθηκαν όλα και μάλιστα στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν σεσημασμένοι. Η «ειδική ομάδα ελέγχων» αποτελείται από 8 έως 13 άτομα και έχουν εκπαιδευτεί για να ασχολούνται με την συγκεκριμένη επιχειρησιακή δράση.

Την ίδια ώρα πάντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν νέα χαρτογράφηση των ομάδων που δρουν στη νύχτα και των προσώπων που τις απαρτίζουν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ερευνώνται με πολύ προσοχή πληροφορίες για διασυνδέσεις των νέων κυκλωμάτων της νύχτας με τις φυλακές και πολύ γνωστούς βαρυποινίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ